Politica de retur

/
Politica de retur

 

Politica de returnare pentru produsele achiziționate la distanță

Returnarea produselor reprezintă un serviciu gratuit oferit clienților VITA HEALTH EVOLUTION S.R.L, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu numărul J40/5242/2019, cod fiscal RO40992870, deținătoare a site-ului sanatate-smart.ro.

Prin acest serviciu, clienții VITA HEALTH EVOLUTION S.R.L. pot returna gratuit în termen de 14 zile calendaristice produsele cumpărate de pe sanatate-smart.ro, conform Termenilor și Condițiilor de retur prevăzute în prezenta politică. Acest serviciu nu afectează dreptul de retur prevăzut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, pentru contractele încheiate la distanță.

Potrivit OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, art. 16, lit. d), e), f), cumpărătorul nu poate solicita retur pentru acele produse care prin natura lor nu pot fi returnate. Astfel, sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract (dreptul de returnare):

  • produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (hrana pentru bebeluși: lapte, piureuri, sucuri, biscuiți, săruri de rehidratare etc.);
  •  produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator (medicamente de uz uman, produse cosmetice, produse de igienă intimă și produse care intră în contact cu mucoasa umană: bustiere, sutiene, pompe de sân, irigatoare, protecții mameloane, centuri postnatale, ciorapi compresivi, lenjerie intimă, scutece, periuțe de dinți, rezerve de periuțe de dinți, biberoane, suzete, nebulizatoare, aspiratoare nazale, duș bucal, jucării dentiție, termometre rectale, pantaloni termici, pantaloni scurți modelatori. Prezenta listă nu este exhaustivă);
  • produse care sunt, după livrare, conform naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • produse sigilate încadrate în categoria medicamentelor de uz uman, care necesită condiții speciale de depozitare și păstrare, astfel cum acestea sunt menționate în prospect de deținătorul autorizației de punere pe piață. Prin excepție, se acceptă returul medicamentelor de uz uman sigilate/desigilate care prezintă deficient de calitate și/sau conformitate.

Cumpărătorii care solicită returul unui produs se vor supune regulilor prezentei politici. Clienții VITA HEALTH EVOLUTION S.R.L. sunt beneficiarii direcți ai acestui serviciu. Aceștia pot fi persoane fizice sau persoane juridice care au achiziționat produse de pe sanatate-smart.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentanții persoanei juridice titulare a facturii fiscale VITA HEALTH EVOLUTION S.R.L.

Produsele cumpărate de pe sanatate-smart.ro pot fi returnate în termen de 14 zile calendaristice prin completarea Formularului de Retur afișat pe site la secțiunea Suport clienți, accesibil în subsolul site-ului. Termenul de 14 zile calendaristice se calculează de la data livrării produsului. Cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare fără a fi nevoit să justifice decizia și fără a suporta alte costuri.

În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.

Cumpărătorul poartă răspunderea pentru orice eventuală diminuare a valorii produselor, dacă în urma verificării conformității, proprietăților și funcționalității produselor se
dovedește că această devalorizare a fost cauzată de manipularea necorespunzătoare de către cumpărător.

Returul se poate face doar prin curier, costurile de transport fiind suportate de cumpărător. Se recomandă utilizarea aceluiași serviciu de transport utilizat pentru recepționarea produselor. Vânzătorul nu primește coletele expediate prin Poșta Română și/sau acelea care solicită sume ramburs.

Adresa de expediere a returului este: Complex Amfiteatru Residence – Str. Cărăruia 33-35, Scara A, Etaj 5, Apartament 43, Sector 4, Bucuresti, așa cum este precizată și în Formularul de retur. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza coletele trimise pe altă adresă chiar dacă aceasta îi aparține.

Contravaloarea comenzii va fi returnată de către Vânzător în termen de maximum 21 de zile lucrătoare de la data primirii produsului, în contul specificat de cumpărător în Formularul de retur, dacă produsul este funcțional, întrunește condițiile de calitate la care a fost livrat și nu prezintă deteriorări, piese lipsă sau alte defecte cauzate de manevrarea defectuoasă.

Dacă Bunurile comandate au făcut obiectul unor promoții și au fost livrate împreună cu alte articole în scop promoțional, returul trebuie să includă toate aceste articole.

Bunurile returnate trebuie să fie însoțite de Certificatul de garanție în original, de o copie a facturii de achiziție și a bonului fiscal sau a chitanței cu care a fost efectuată plata.

La primirea coletului, vânzătorul va notifica cumpărătorul cu privire la recepția cantității și a calității bunurilor returnate prin mail sau sms.

De asemenea, vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate, refuzuri recepționare produse etc).

Bunurile neconforme:

Pentru bunurile livrate și neconforme (defecte), cumpărătorul trebuie să notifice prin e-mail vânzătorul în termen de maxim 48 de ore de la recepție. El poate solicita înlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii acestuia. Dacă vânzătorul nu poate înlocui produsul cu unul conform (lipsă stoc, schimbarea furnizorului etc), el va restitui contravaloarea bunului/bunurilor găsite neconforme împreună cu costul de transport aferent returului.

Pentru alte informații legate de retur, vânzătorul poate fi contactat la numărul de telefon: 0785 638 798 sau pe e-mail: contact@sanatate-smart.ro

Începeți să tastați și apăsați pe Enter ca să căutați

Shopping Cart

Niciun produs în coș.