Analizele de ficat vă îngrijorează? Avem soluția pentru sănătatea ficatului dumneavoastră

analizele de ficat te ingrijoreaza avem solutia pentru sanatatea ficatului tau sanatate smart sursa foto shutterstock width 1170

Analizele de ficat vă îngrijorează sau aveți un stil de viață în care predomină haosul, iar orele de masă și cele de somn nu sunt respectate? Pentru aceste dileme avem soluția ideală cu ajutorul căreia puteți să mențineți sănătatea ficatului dumneavoastră. Totodată, vă dezvăluim care sunt principalele alimente care vă protejează acest organ complex ce îndeplinește foarte multe roluri.

Știați că ficatul se poate reface complet dacă minimum 25% din țesutul originar rămâne în corp? În plus, în timp ce se regenerează, cel mai mare organ din corpul uman își îndeplinește în continuare funcțiile! Sarcinile ficatului sunt:
• filtrarea și eliminarea substanțelor toxice din organism;
• procesarea și stocarea de carbohidrați, grăsimi, proteine, micronutrienți și vitamine;
• administrarea nivelului de energie și hormoni;
• descompunerea în aminoacizi a proteinelor asimilate;
• producția sucului biliar.

Hepatargine Forte – formula unică inovatoare pentru un ficat sănătos

În cazul în care o persoană consumă doar alimente procesate, bogate în substanțe toxice și grăsimi, activitatea ficatului este îngreunată și nu își mai poate îndeplini funcțiile. Desigur, există mai multe alimente benefice pentru acest organ, însă, soluția pe care v-o recomandăm este: Hepatargine Forte. Acest supliment alimentar conține o formulă unică și inovatoare de aminoacizi – arginină și betaină – esențiali în regenerarea, protejarea și detoxifierea ficatului. Este recomandat oamenilor care au trigliceridele crescute, dar și celor care se confruntă cu astenia, fatigabilitatea, oboseala, stări de greață și senzația de greutate în hipocondrul drept. Mai mult, acest supliment alimentar poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor care au împlinit vârsta de 12 ani.

hepatargine imagine interior articol blog sanatate smart 1

Alte beneficii ale folosirii de Hepatargine Forte:

☑ facilitează procesul digestiv;
☑ previne progresia bolii hepatice;
☑ protejează ficatul în infecțiile virale;
☑ reduce aciditatea și ameliorează manifestările dispeptice (greață, senzație de greutate în stomac, balonare);
☑ reduce durerea și senzația de greutate din cadranul drept superior;
☑ stimulează imunitatea – ficatul este principalul organ care susține imunitatea în lupta împotriva infecțiilor.

Alimente care protejează ficatul

1. Armurariu – silimarina. Dacă nu vă doriți o dietă cu capsule, puteți să consumați ceaiul de armurariu. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de fructe proaspăt măcinate la o cană cu apă clocotită. Lăsați-le să acționeze timp de 7 minute, după care strecurați ceaiul. Acesta se consumă cu 30 de minute înaintea meselor.

2. Avocado – ajută organismul să producă glutation, un compus necesar pentru procesul de detoxifiere al ficatului.

3. Ceaiul verde – este bogat în conținutul de catehine (antioxidanți benefici pentru ficat). Mare atenție la extractul de ceai verde care nu este deloc bun pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, pentru că solicită foarte tare ficatul. Astfel, alegeți mereu să consumați ceai verde, nu extract de ceai verde sau alte suplimente pe bază de ceai verde.

4. Grapefruitul – are conţinut bogat de vitamina C. Acest fruct poate fi consumat și ca suc proaspăt.

5. Legume cu frunze verzi – legumele cu frunze verzi, printre care se numără: spanacul, cicoarea și varza Kale sunt aliați importanți în lupta cu afecțiunile hepatice. Acest tip de legume stimulează eliminarea toxinelor și, totodată, neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele.

6. Merele – bogate în conținutul de pectină, ele ajută organismul să elimine toxinele. Cu alte cuvinte, aceste fructe ușurează munca pe care ficatul o depune.

7. Sfecla roşie – bogată în flavonoizi, poate fi consumată crudă în salate sau ca suc diluat cu apă.

8. Spirulina – conţine numeroase vitamine şi minerale, fiind unul dintre cei mai eficienţi protectori ai ficatului şi ai imunităţii. Cunoscuta algă verde-albăstruie are între 50% şi 70% proteine şi are o cantitate importantă de vitamine ( A, B1, B2, B3, B6, B12, D, K), calciu, magneziu, fier, fibre, acizi graşi Omega- 3 şi Omega- 6. Este folosită şi în produsele de îngrijire a corpului, căci previne îmbătrânirea prematură a pielii, datorită antioxidanţilor.

9. Turmericul – este un condiment cu proprietăţi anticancerigene și antiinflamatorii, un puternic antioxidant. Astfel, accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).

10. Uleiul de măsline – uleiurile obținuțe prin presare la rece precum uleiul de măsline sau uleiul din semințe de in sunt extrem de benefice atunci când sunt consumate în cantități moderate. Acestea ajută organismul oferind o bază de lipide care poate să absoarbă susbsțanțele toxice din organism.

Alte alimente benefice pentru ficatul bolnav sunt: broccoli, conopida, lămâia, meiul, nucile, quinoa, sparanghelul, varza, varza de Bruxelles. Vă reamintim că hidratarea este foarte importantă, astfel că ar fi bine să beţi doi litri de apă pe zi, eventual cu puţină lămâie. Sunt recomandate şi ceaiurile de tei, muşeţel sau mentă, pentru că ele ajută la detoxifierea rapidă şi eficientă a organismului.

În final, dar nu mai puțin important dacă vă doriți un ficat sănătos, este indicat să evitați consumul de alcool, de cofeină, de tutun în exces, dar și de alimente procesate.

Sursa foto principală: shutterstock.com

Share this post

There are no comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începeți să tastați și apăsați pe Enter ca să căutați

Shopping Cart

Niciun produs în coș.